Ottoman trade routes at the Konjuh mountain (Kladanj) - Imamović, Mersiha; Krpić, Amir (Historical Thought, 2025)
U radu se govori o osmanskim karavanskim putevima, koji su otkriveni na planini Konjuh (područje općine Kladanj). Istraživanja su obavljena na tri zasebna lokaliteta: Miljkovac, Paljevac i Buševo. Na osnovu rezultata istraživanja utvrđeno je da su ovi putevi, tokom osmanskog razdoblja, korišteni za transport ljudi i roba. Imajući u vidu geografski položaj Kladnja, on je kao takav zasigurno predstavljao veoma značajnu raskrsnicu ovih puteva.